Kielerkanalen.

1-5 Juni 2018.

Vi har i flere år haft talt om en tur til Kielerkanalen, uden at det er blevet til mere end ved snakken. Men nu skal det altså være.

Efter lidt søgen på nettet er valget faldet på Camping Möltenort, da det er den plads, der ligger længst inde i Kielerkanalen, og som ydermere kan tilbyde parceller i 1. række direkte til kanalen.
Da vejret viser sig fra sin absolut smukkeste side, bliver vi enige om, at det nok er klogest at sende en reservations anmodning. Allerede efter få timer er der svar tilbage - jo vi kan få en plads i 1. række, og vi er velkomne. yes 

En sørøver tager imod ved indgangen, han virker nu meget fredelig.

Lidt om pladsen : Beliggende for enden af en blind, smal og snoet vej med 12 % fald. Det er derfor vigtigt, at man overholder forskrifterne om at holde ind på det vigespor, der er lavet ca. 100 meter før bommen, ellers kommer man til at blokere for al ind/udkørsel. Herfra skal man så gå ned i receptionen til indskrivning. Da vi har checket ind, får vi besked på at vente på Frau Barbel, som vil følge os til vores plads. Efter hendes anvisninger kommer vi på plads. Hun dirigerer, og Bjarne parerer ordre, indtil vi holder præcis, hvor hun ønsker.
Jo jo, Ordnung muss sein - og det skal efterkommes. 
Hele den første række er overvejende friholdt til turistpladser, ellers er en stor del af pladsen belagt med fastliggere.
Sanitetsforholdene er af ældre dato, bla. toiletter med træk og slip, men alt er pænt, rent og funktionelt.
Ved receptionen er en lille butik med frisk morgenbrød og lidt småting, samt en lille restaurant med Frau Barbels grillmad. Udendørs en lille Bierstube. 

Nærmeste indkøbsmulighed er en Aldi og Edeka ca. 2 km væk.

Så er der stillet op efter Frau Barbels anvisninger.

.... og så er det ellers blot at læne sig tilbage i stolen og nyde udsigten fra første parket.

Alle dage, fra tidlig morgen til sen aften, er der en livlig trafik på Kielerkanalen. Alt fra de mindste sejlbåde til store krydstogtskibe passerer lige forbi campingpladsen.

Her et lille udvalg. Som I kan se, er det de store krydstogtskibe, der mest har fanget min opmærksomhed. Det er ihvertfald dem, jeg i overvejende grad har fået taget billeder af. 

Campingpladsen ligger i gåafstand til den lille by Möltenort. Et lille fiskerleje, der nu i stigende grad er ved at overgive sig til turismen. Selve byen gør nu ikke så meget væsen af sig, men der er ganske hyggeligt nede ved havnen. Et par oplagte fiskekuttere er omdannet til Imbiss`er med mulighed for at købe sig en fiskeburger og et krus øl. Rutebådene, der sejler mellem Laboe og Kiel, har anløbssted her. 

En fin gang- og cykelsti går langs vandet lige fra campingpladsen og ind til Möltenort. 
De traditionelle byoversigtskort er her erstattet af et par smukke keramik relieffer. 

Havnemiljø i Möltenort. Her deles fiskere og lystsejlere om pladsen. Et par gamle udtjente fiskekuttere er omdannet til Imbiss`er.

Et af fiskernes gamle redskabsskure er opgraderet til et hyggeligt lille strandhus.

Laboe ligger lige hvor Kielerkanalen munder ud i Østersøen. Med sine lange fine sandstrande er det områdets ubestridte feriested, og beliggende kun 8 km fra Möltenort, tager vi ud og kigger lidt nærmere på den.
Byen byder overvejende på hoteller, restauranter, cafeer og lidt souvenirbutikker. Desuden er der en kæmpe stor marina, og så har en gammel U- båd fra 2. verdenskrig fundet sit sidste hvilested her.

U boot 995, tidligere aktiv i 2. verdenskrig - nu museumsgenstand.

De tekniske specifikationer på U-995.

På vej gennem maskinrummet.

Kommando centralen med periskopet.

Underofficerernes sove og spiserum. 
En fordel ikke at have være alt for bredbaget. wink

Køkkenet, hvor der blev tilberedt forplejning til mellem 45 - 50 besætningsmedlemmer. Der har ikke været plads til større kulinariske udskejelser.

Der er ikke megen plads på sådan en U-båd, men Bjarne springer adræt gennem lugerne.

Efter U båds besøget går vi langs en fin strandpromenade ind til bymidten. Byen kan byde på den fineste sandstrand og de traditionelle tyske strandstole. Såvel adgang til strand som stole er mod betaling i sæsonen. 

og så kommer Color Line lige forbi.

På vej tilbage til parkeringspladsen går vi lige en tur gennem kurparken, hvor vi får lejlighed til at kysse frøen.

Selv om vi kun er her få dage, er vi enige om at et besøg i Kiel er et "must". Så vi går ind til Möltenort, og tager med en af de mange rutebåde, der flere gange dagligt krydser Kielerkanlen mellen Laboe og Kiel.

Så er der afgang med rutebåden til Kiel.

En smuk sejltur ind gennem Kielerkanalen, hvor også flere gamle træskibe holder til.

Undervejs passerer vi også et af de mange store værfter.

Vi dasker lidt rundt på må og få i Kiel, og er bestemt ikke imponerede. Altså undskyld Kiel, men sikke da en kedelig by. Ret uforståeligt når man tænker på, de mange turister der kommer her. Her har vi dog fundet et lidt hyggeligt torv, hvor man kan få slukket tørsten og lidt at spise.

På vej retur til Möltenort sejler vi tæt forbi et af de mange store krydstogtskibe, der dagligt lægger til kaj i Kiel. 

 

Så går turen tilbage langs vandet til campingpladsen.
Undervejs kommer vi forbi mindesmærket for dræbte tyske ubådsbesætninger fra begge verdenskrige. 
Vores lille miniferie lakker mod enden, så vi må hjem og pakke ned.

Det har været en fin lille tur, og især har vi nydt at sidde foran campingvognen og studere trafikken på vandet.

Turen ialt kørt 524 km.
 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk