Forårstur til Gardasøen og Bodensøen 2008.

"Nu lokker atter de lange veje" - og vi er bare SÅ klar til årets første udlandstur. Vi havde egentlig planlagt 14 dages ferie ved Bodensøen i det sydlige Tyskland, og drømte om masser af forår og sol. Få dage før afgang, lød vejrudsigten for Bodensøen på regn, regn og atter regn 
Panikken breder sig, der afholdes krisemøde, og planerne ændres til, at vi tager den første uge ved Gardasøen, og derfra fortsætter vi til Bodensøen den anden uge.


 

  Vi drog afsted den 19 april, og turen ned gennem Tyskland foregik i regn, blæst og 8 grader. Vejret medvirkede til at pauserne blev ultra korte, og da der heller ikke var megen trafik, nåede vi først på aftenen, efter 950 km til Greding, hvor vi tog en overnatning på http://www.hotel-bauer- keller.de/   En lille fin overnatningsplads der ligger 900 meter fra motorvejen, og hvor en overnatning fåes for 9 euro uden strøm, og 12 euro med strøm.

Så går det atter sydpå.

Vi nærmer os grænsen til Østrig.

Næste morgen er vi køreklar kl. 6.30 og nu begynder naturen for alvor at ændre karakter. Solen kommer frem og efter at have passeret den østrigske grænse, gør vi holdt på en  rasteplads og spiser morgenmad. Rundstykker købes i cafeteriet, og kaffen brygges i vognen. Jamen, campinglivet er da bare herligt. 
I nærheden af Insbruck, bliver vi stoppet  i en politi razzia på motorvejen. Vi fandt ikke ud af, hvad det handlede om, men måske var det vignette kontrol, da de bare kikkede på bilruden, og derefter vinkede os videre. (Vi køber altid vignetten på en tankstation, på en af de sidste rastepladser i Tyskland.) Pris i år for en 10 dages vignette 7,70 euro.

Ankommer til Camping du Parc.

Derefter går det over Europa brücke, hvor vi betaler 8 euro for bil og cv, og efter vi  passerer Brenner stiger termometret støt og roligt. Efter 1500 km`s kørsel, ankommer vi først på eftermiddagen til Lazise,   http://www.campingduparc.com/   i sol og 20 grader.

Vi har været ved Gardasøen 6 gange gennem årene, hvor vi ofte har boet i Pesciera. Vi har denne gang valgt, at prøve en ny plads, camping Du Parc, som ligger kun 10 min. gang fra Lazise.
Vi checker ind, og finder en parcel i første række ved stranden, med et herligt syn ud over Gardasøen. Der er dog kun lige plads til at campingvognen, fortelt og bil kan være der. Resten af dagen går med afslapning, og en tur rundt og udforske pladsen.

Camping du Parc set fra stranden.

Den er ikke så stor, men forholdene er i orden, og den er meget hyggelig. Udover 2 servicebygninger, er der en lille kiosk  med frisk bagerbrød og de mest almindelige dagligvarer, samt det obligatoriske pizzaria og en strandrestaurant. Der er også en pool og et lille fitnesrum. Beliggenheden lige ned til søen er bare perfekt.

Pladsen har egen swimmingpool.

Lazise ligger på østkysten af Gardasøen, og er en rigtig hyggelig gammel middelalderby. Byen ligger direkte ned til søen, og er omgivet af en gammel bymur og tre byporte.

Den gamle bymur og byport ind til Lazise.

Lige indenfor by muren ligger denne lille forretning, der har et stort udvalg af pasta i alskens farver og faconer, samt mange gode vine fra Bardolino området.

I den gamle bydel må man tage fortovet til hjælp, hvis man ønsker lidt have.

Inde i centrum, som er bilfri, er der i de smalle gader, mange butikker og hyggelige torvepladser. Der er også en lille havn, og motivet på fotoet kendes vist af de fleste Gardasø elskere. Langs havnefronten ligger den ene restaurant og cafe efter den anden.

Der er rigtig hyggeligt ved den lille havn i Lazise.

Idag kører vi en tur til nabobyen Bardolino. Den er ligesom Lazise en charmerende gammel by, beliggende ned til søen. Bymidten er lukket for trafik, så det er hyggeligt at slentre rundt  og gå på opdagelse i de små krogede gader.

 

 

Nede langs søen, er der en lang strandpromenade og her ligger mange hyggelige cafeer og restaurationer. Bardolino er også et kendt vindistrikt, og vi køber selvfølgelig et par smagsprøver med hjem.

Besøg i Bardolino.

Vi har planlagt, at køre en tur op til Riva del Garda. Det er den største by ved søen, og den ligger i den nordlige ende.
Vi kører fra Lazise op langs østkysten, det er en smuk tur, og på denne årstid er trafikken minimal, så vi nyder det rigtigt, og stopper flere gange undervejs for at nyde de smukke udsigter.
Da vi kommer til Riva, finder vi en p-plads, og begiver os ud i byen.

Langs østkysten på vej mod Riva.

Undervejs havner vi midt i et cykelløb.

Apponale tårnet i Riva.

 

Beliggenheden med bjergene i baggrunden er flot, og selve byen er utrolig charmerende. Der er en smuk promenade langs søen, og de gamle bydele med smalle gader og bygninger fra middelalderen oser af ægte italiensk stemning. Der er mange butikker i byen, og især kvalitets lædertasker, jakker og sko sælges til fordelagtige priser.

Riva.

Det har været dejligt, at opleve Gardasøen på denne årstid. De andre gange, vi har været her, har været i juli, hvor det oftest er en heksekeddel af turister alle steder. Denne gang var det til at komme frem overalt, både til fods og i bil, ja selv på markedet i Lazise var der masser af plads.

Onsdag - og markedsdag i Lazise.

Grønne altaner i Lazise.

Hjemmefra havde vi drømt om sol og forår, og det fik vi. Når solen rigtig kom igennem midt på formiddagen, steg termometret hurtigt til 25 grader, til gengæld blev det køligt ved 19 tiden om aftenen.
Naturen har også været så smuk, alt er dejligt grønt, roserne er netop begyndt at springe ud, og blåregnen er helt overdådig flot. Vi vender gerne tilbage en anden gang på denne årstid.

Vores plads - vi kan lige være der.

Camping du Parc ligger på en grund, der skråner ned til søen.

Vejret.......... cheeky cool yes

Camping du Parc.

Stranden ved campingpladsen.

Sidste cafe besøg i Lazise - imorgen går turen videre til Bodensøen.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk