Fra Gardasøen til Bodensøen.
Forårsturen 2008
Tidligt søndag morgen, forlader vi Gardasøen, og sætter kurs nordpå mod Bodensøen. Der er næsten ingen trafik på motorvejen, så vi nyder den smukke tur op gennem Østrig, hvor sneen stadig ligger langt ned af bjergene og glitrer i solen. Bodensøen ligger med grænser til både Tyskland, Østrig og Schweiz.
Vi har valgt en plads på den tyske side, ved byen Lindau. http://www.park-camping.de
Vi ankommer i strålende solskin, og pladsen er godt belagt, men vi kan heldigvis få lov til at gå en tur rundt og udvælge os en plads. Alle pladser direkte ved søen er optaget, så vi må tage til takke med en plads i den bageste ende.
Da vi har fået os installeret, går vi en tur rundt på pladsen. Der er et nyere køkken, og toilet og badeforhold er rigtig fine.
Næste dag kører vi ind til Lindau, den gamle bydel ligger på en lille ø, der er forbundet til fastlandet med en bro. Det anbefales at parkere på en af p-pladserne ved broen og så gå over til byen, så det gør vi.
Lindau er en køn gammel by, med smukke gamle huse og brostensbelagte gader, og overalt er der flot plantet med forårsblomster i parker, anlæg og blomsterkummer.
Vi går en tur på Maximillianstrasse, der er byens hovedstrøg, og beundrer de smukke bygninger, blandt andet det gamle rådhus fra år 1422. De flotte facademalerier siges at være motiver fra Tyske Rigsdag anno 1496, og hvor er det dejligt, at de er bevaret, så vi her i 2008 kan gå og nyde disse ældgamle smukke bygninger.
Derefter traver vi lidt rundt i de små hyggelige gader, og ender nede ved havnen, hvor hoteller og cafeer ligger side om side. Vi går en tur ud på molen, hvor en 6 meter høj statue af Bavaria løven og et 33 meter højt fyrtårn flankerer indsejlingen til havnen. Herude fra er der også en flot udsigt ud over søen, og ind over havnefronten. Vi får lige købt et par postkort og checket et par butikker ud, inden vi forlader Lindau. Om eftermiddagen kører vi lidt op i baglandet, hvor der på grund af områdets milde klima, produceres masser af frugt og vin.
Idag har vi valgt at køre en tur langs nordsiden af søen, op til en by der hedder Meersburg. Det er også en rigtig hyggelig gammel by, beliggende på en stejl skråning ned mod søen, vi oser lidt i butikker og går rundt og ser de smukke bygninger. Nede ved havnen går der både til flere byer rundt langs Bodensøen.
Om aftenen går vi op og spiser på campingpladsens Camperstüble, de serverer udmærket mad, og til en rimelig pris.
Idag sætter vi så kurs mod Schweiz, og da vi har den påkrævede vignet, vælger vi at tage motorvejen. Først skal vi lige køre et lille stykke gennem Østrig, så ind i Schweiz, hvor vi fortsætter mod Schaffhausen, hvor et af Europas største/bredeste vandfald ligger. Da vi ikke har den nøjagtige adresse, beder vi "frk Nuvi" om at føre os til Schaffhausen, og pludselig befinder vi os lige i centrum ved banegården, og lige midt på et kæmpe sporvognsareal.
Med en masse rasende schweizere, der både truer med knytnæver og chokerede ryster på hovedet, skifter den gode feriestemning i bilen lynhurtigt fra til
tilsat nogle meget kraftige eder. Vi får os dog kringlet ud på en sidevej, og får en venlig dame til at forklare den rigtige vej. Humørbarometret stiger atter til smukt.
Rheinfall er et af Europas største vandfald, det er 150 meter bredt og 23 meter højt. Der er flere ruter rundt om det, man kan gå, og mange gode afsatser med udsigtspunkter.
Ude midt i vandfaldet ligger en klippe med et udsigspunkt, der kan man sejle ud med en båd. Det anbefales at tage regntøj på, da det er lidt af en våd tur. Der ligger også en restaurant, men den besøgte vi nu ikke. På promenaden langs bunden af vandfaldet, er der mange steder bænke, hvor man kan sidde og nyde de smukke omgivelser.
Idag skal vi på en heldagstur til blomsterøen Mainau. Vi kører til Meersburg, hvorfra vi sejler med en lille færge over til halvøen.
Billetten, der både dækker overfart og entre koster 22 euro pr. person.
Mainau ejes af den svenske Bernadotteslægt, og det var grev Lennart Bernadotte ( bror til dronning Ingrid ), der efter han arvede øen i 1931 har omdannet den, til det pragtfulde parkanlæg det er idag. Øen har subtropisk klima, og det gør, at der bl.a. kan vokse appelsintræer, palmer og andre eksotiske planter. Mainau er en af Tysklands største turistattraktioner.
Turen rundt i parken foregår til fods. For have interesserede er øen et sandt eldorado af spændende træer, planter og blomster.
Her i april står 1,2 millioner tulipaner i blomst, og sammen med Rhodendendron, masser af stedmoder og andre forårsblomster, er hele øen et fantastisk farvestrålende skue.
Parken er lidt i stil med den hollandske blomsterpark Keukenhof, men på Mainau, er det "sæson" hele året, om sommeren er det tusindvis af roser, der folder sig ud, og i sensommeren er det dahlia tid.
Palmehuset er navnet på parkens kæmpe store drivhus. Her vokser alle mulige slags palmer, fra flere meter høje til bittesmå. Desuden er der mange dejlige orkideer, appelsin og citrontræer.
Vi har pakket rygsækken hjemmefra med madpakker og drikkevarer, og der er mange steder i parken, hvor der er opstillet borde og bænke, så den medbragte mad kan nydes. Der findes også en restaurant, ligesom der er flere små souvenirbutikker, hvor der udover de gængse souvenirs, også kan købes løg og frø fra egen avl.
Sidst på eftermiddagen, godt trætte i bentøjet, tager vi med færgen tilbage til Meersburg.
Det har været en rigtig dejlig oplevelse at besøge Mainau.
Så er det tid at pakke sammen, og ferien er desværre slut for denne gang. Vi har haft en dejlig tur, og foråret er en rigtig dejlig årstid at rejse på. Vi har været heldige med vejret, har haft 2 nætter med regn, men næste dag, var det fint vejr igen. Nu kan vi så glæde os til, at der kun er godt 2 måneder til sommerferien, der i år går til Sydfrankrig.
Forårsturen 2008: ialt kørt 3450 km.