Forår i Alsace

April 2018

13 april 2018.

Så går starten på en ny campingsæson - og vi er på vej til Alsace med vores nye campingvogn på krogen.
Efter en lang vinter glæder os altid til at komme på farten igen, men denne gang er glæden ekstra stor, for det er allerførste tur med vores nye cv.
Egentlig havde vi haft planer om en forårstur ned gennem Schweiz og over Gardasøen hjem, men som tidspunktet for afrejsen nærmede sig, så vejrudsigten for Alsace meget bedre ud, og dermed var sagen afgjort.

Så er vi nået til Alsace. Kaffepause på en rasteplads under blomstrende japanske kirsebærtræer. 

Vi har valgt først at køre hjemmefra sidst på eftermiddagen, derved håber vi på at slippe nådigt og ohne stau gennem alt vejarbejdet på A7 mod Hamborg. 
Vores plan holder stik, og kort før kl.22 checker vi ind hos en gammel kending - Camping Am Mühlenbach ved Soltau. Pladsen ligger blot 3 km fra A7 og er dermed rigtig velegnet til transitplads.   

Næste morgen vågner vi friske og udhvilede, vi har sovet rigtig godt i den nye cv, men nu skal vi videre sydpå. Det er lørdag og udenfor sæsonen, så trafikken glider uden problemer.

Indenfor bommen på Camping Pierre de Coubertin.

Sidst vi var i Alsace, lå vi på campingpladsen i Kaysersberg. Lidt forandring skal der til, så denne gang vil vi prøve pladsen i Ribeauvillé. I receptionen bliver vi, på dansk, budt velkommen af Isabelle. Hun fortæller at hun, pga. mange danske gæster, har lært sig dansk under en barselsorlov. Så diverse informationer er hurtigt forstået og overstået, og så kan vi ellers selv gå rundt at udvælge os en plads. 

Lidt om pladsen : Camping Pierre de Coubertin er en kommunal plads, beliggende i udkanten af Ribeauvillé, og i gå afstand til centrum. Pladsen kaldes også danskerpladsen, og det kan man så selv gætte på hvorfor. wink
Parcellerne er lidt forskellige i størrelse, men ca. 80-100 m2. og hele pladsen er godt beplantet med mange forskellige slags træer.

Sanitetsbygning med masser af toiletter og bad. Alt velfungerende og rent. Opvaskefaciliteter ligeså.

Pladsen har et lille udsalg af morgenbrød, ellers er nærmeste indkøbsmulighed et velassorteret supermarkedet Leclerc, der ligger i gåafstand fra pladsen. 

Pris 17,20 euro pr. dag incl. gratis internet. Der er ikke noget at sige til, at pladsen er populær, her får man godt nok meget for pengene. 

Et kig ned af vores vej.

Fra campingpladsen tager det ca. 15 min. at gå ind til Ribeauvillé centrum. Undervejs kan vi nyde synet af blomstrende syrener, magnolietræer og tulipaner i de haver vi kommer forbi. Jo, det er forår i Alsace. smiley

Turen går gennem byens park, der er flot beplantet med forårsblomster.

Op ad hovedgaden Grand Rue.

Og sædvanen tro i Alsace, er der hverken sparet på kuløren eller pynten.

Lørdag og markedsdag i byen.

På pladsen foran kirken holder frugt og grønthandlerne til.
Lige nu er det nye jordbær og friske asparges der hitter. Uhmm. 

En af byens mange restauranter - det ser da hyggeligt og indbydende ud, ik` ?

De fleste af hovedgadens fine gamle huse, har forretning i gadeniveau...

- og beboelse på 1. og 2. sal.

Her i april er turiststrømmen endnu ikke så massiv, så der er god plads til at nyde byens hyggelige gader.

Colmar besøgte vi også, da vi var i Alsace i 2016, men det er en dejlig by som sagtens kan tåle et gensyn. Så idag går turen dertil.
Vi finder uden problemer den store p-plads Place Scheurer-Kestner. Lidt mere problematisk er det dog at få betalt p-afgift - vi står og fjumrer noget i det, indtil en venlig franskmand får gjort os begribeligt, at man skal taste bilens nummerplade ind. surprise
Efter få minutters gang er vi i Colmars gamle bydel. Vi lægger lige vejen forbi turistinformationen, og får udleveret et bykort, så har vi lidt at styre efter.

Så er vi på vej ind i Colmars gamle bydel.

Her er så mange fine huse og detaljer at beundre.

Nogen mere pyntede end andre. smiley

Et besøg i Colmar indebærer selvfølgelig en tur ned i området Petit Venice.

Turister fragtes rundt på kanalerne i fladprammede træbåde, men andre nyder forkosten ved den gamle markedshal.

Petit Venice.

De øvrige beboere på vores lille vej på campingpladsen er et tysk ægtepar fra Bremen, der er kommet her igennem 30 år, et dansk ægtepar der ligeledes er kommet her mange gange, samt en schweizisk herre der nyder en ferie, mens fruen stadig må arbejde. Rigtig hyggeligt, alle er snaksaglige venlige folk, der gerne giver gode tips fra sig.
Idag har tyskerne spurgt om vi har lyst til at køre med ud til et weinverkauf de kender, som sælger god vin til rimelige priser.

Den er vi da med på, og således aflægger vi et besøg hos Stæcklé i Katzental. Det skorter ikke på smagsprøver af de liflige Alsace hvidvine, og slutteligt skal der da også læsses adskillige kasser i bilens bagagerum.

 

På besøg hos vinproducent Stæcklé.

Ovenpå de mange smagsprøver
er det rart at have lidt at støtte sig til. 

Hvad vi ikke nåede sidste gang, vi var i Alsace, skal der rådes bod på idag. Vi skal en tur op og se Haut Koeningsbourg, der er et af Frankrigs mest besøgte udflugsmål.
Haut Koeningsbourg ligger i 800 meters højde på en bjergside, og stammer fra det 12. århundrede. Herfra kunne man overvåge tidens vigtige handelsruter, indtil svenskerne i 1633 plyndrede og nedbrændte borgen. For ca. 100 år siden startede genopbygningen under kejser Wilheims d. 2. og idag fremstår borgen næsten som en tro kopi af det oprindelige. 
Vi giver 9 euro pro persona i entre, til gengæld for vi udleveret en brochure på dansk - hvilket absolut ikke er hverdagskost i Frankrig.

 

Haut Koeningsbourg.

Flot indgangsparti.

Så lægger vi nakken tilbage ....
og studerer den flotte udsmykning på loftet. 

Haut Koeningsburg er altså kæmpestor, så her kunne man let fare vild, hvis det ikke lige var fordi, en rundtur er indrettet således, at vi ledes gennem en fastlagt rute uden mulighed for "svinkeærinder". 

Udstilling af den tids krigsvåben.

Tunge kanoner er kørt i stilling oppe på loftet, hvorfra der er en fabelagtig udsigt over hele dalen omkring.

Et kig ned til indgangen og udsigten over Rhindalen.

Så er vi på vej ned mod udgangen, efter en spændende tur rundt på borgen. Her er rigtig meget at opleve.

På vej hjem fra Haut Koeningsbourg kommer vi lige forbi den lille by Bergheim. Vi bliver enige om at gøre holdt, og lige kigge indenfor byporten. 
Her i april er der nu ikke megen liv at spore. På vores tur rundt i byen, møder vi faktisk kun nogle få turister. Bergheim er en køn lille by, der relativt hurtigt er set.  

Indenfor byporten i den lille by Bergheim, står gamle krogede beskårne plataner på rad og række.

De hyggelige gård cafeer venter vist blot på at turistsæsonen for alvor går igang.

Heller ikke i Bergheim fornægter den alsaciske trang til udsmykning sig.

Vi vender torvet med rådhuset i baggrunden, inden vi kører hjem igen.

Med en afstand på kun 65 km er det oplagt at besøge Strasbourg. Vi har dog ikke den store lyst til at skulle køre inde i centrum, så vi konsulterer Isabelle ang. evt. busforbindelse, og vi går ikke forgæves. 
Strasbourg ohne stress ? spørger hun - ja, det er lige os. smiley

Følg A35 og tag afkørsel Park and Ride Elsau ( det er godt skiltet ). Her er 800 p-pladser, pris for parkering hele dagen incl. sporvognsbilletter 4,20 euro. Sporvognen stopper lige udenfor p-pladsen.
Tag med tram B eller F, og I er centrum på 10 min.
Tak Isabelle yes 

Så er vi klar til at tage med sporvognen ind til Strasbourg.

Førstehåndsindtrykket er bestemt godt - en flot by, omgivet af floden Ill.

Vi er på vej ned i kvarteret Petit France.

Petit France, med toppede brosten og bindingsværk idyl. Rigtig hyggeligt.

En af byens charmerende cafeer.

Vi er taget med en af de mange turbåde, der sejler rundt i Strasbourg. Turen går gennem flere sluseanlæg.

Her passerer vi broen Les Ponts Couverts på vej ud til Europa parlamentet.

Europa parlamentet.

Strasbourgs Katedral, imponerer med sin størrelse.

Flot dekoreret indgangsportal.

Her katedralen set fra siden, med et utal af tårne, spir, udskæringer mm. 

Hallo, er I hjemme der inde ?

 

Et par gange om dagen får campingpladsen besøg af et par storke. De spankulerer hjemmevant rundt fra vogn til vogn i håb om, at der falder lidt godbidder af. Da de første gang lægger vejen forbi os, bliver jeg helt eksalteret og styrter ind for at finde det bedste frem, køleskabet kan byde på.
Senere fortæller vores naboer, at man faktisk ikke må fodre storkene. Ups, nå nu var skaden ligesom sket, og da de trofast troppede op hver aften, vankede der fortsat en godbid.

Vores naboer fortalte, at storkene kom fra den nærliggende storkepark, så vi besluttede os for, at aflægge storkeparken i Hunawihr et besøg.

Indgangen til storkeparken i Hunawihr.

Parken er også et læringscenter. Desværre er al tekst på fransk. Her udstilling af storkereder.

Her er simpelthen af storke alle vegne.
Hvor mange kan du finde på billedet ? Jeg når til 10. :-) 

En af parkens ansatte holder foredrag ..... på fransk surprise  Vi gætter på, at hun fortæller en masse om storke. 

Her er et udkigstårn bygget, så der er mulighed for at komme helt tæt på en storkerede. 

Udover at være genopretningscenter for storke, er her også lidt andre dyr at se på. Fælles for dem alle er, at det er truede dyr fra regionen.

Dagene flyver afsted og tiden nærmer sig, hvor vi skal til at bryde op, men vi skal altså lige nå et besøg i Riquewihr. Også på denne årstid er her mange turister, men slet ikke i det omfang, der er om sommeren. Indenfor bymuren mødes man med kønne farvestrålende bindingsværk huse og charmerende butikker, jo her er nok at kigge på.

Vi tager turen ned ad hovedgaden Rue du Général-de Gaulle.

Toppede brosten og kulørt bindingsværk - ægte Alsace style.

Op ad hovedgaden.....

og et kig op mod byporten og Dolder tårnet.

Også sidegaderne har noget spændende at byde på.

Flot vindues udsmykning. Jamen er det ikke bare charmerende ?

Bag en blomstrende blåregn frister bageren med makroner og kouglof i det åbne vindue.

Alsace souvenirs.

Efter 13 dage er det ved at være tid til at bryde op. Vi har været begunstiget med det skønneste forårsvejr. Sol og helt sommerlige temperaturer, kun afbudt af en enkelt dag med regn. 
Det har været dejligt at opleve Alsace om foråret, omend det på denne årstid ikke vælter ud med blomster over alle altankasser. Til gengæld har vi nydt, at turiststrømmen endnu ikke for alvor har holdt sit indtog.

Nu går turen nordpå med et stop i Soltau, hvor vi lige skal ind og se Walsrode Vogelpark. Vi var der sidst i sommeren 2012, og da vi dengang så, hvordan store dele af parken er beplantet med rhodendendron, opstod et ønske om engang at opleve det i blomstringstiden.

Har du lyst til mere fra Alsace, så kan du læse om vores sommertur her : Alsace 2016

Turen i alt kørt 2624 km.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk