Alpe A

Alpe d`Huez - Frankrig.

   Sommerferien 2013 del 1.

Denne første del af vores sommerferie handler primært om cykling på Alpe D`Huez. 

Info : alle billeder kan gøres større ved et klik.
   

       

Fredag 2 august.

I år holder vi sommerferie sammen med  vores søn og svigerdatter, og turen går til Frankrig.
En fælles drøm om at opleve Tour de France`s 100 års jubilæum på Alpe d`Huez, måtte vi desværre opgive, da det viste sig, at alle 4 ikke kunne få ferie på det tidspunkt.
Alternativet er så blevet 3 uger i august, men stadig med Alpe d`Huez som første mål, og derefter fortsætter vi til Port Grimaud ved Middelhavet. 
 

 

Fredag eftermiddag, på årets hidtil varmeste dag og med et lettere overvægtigt vogntog, drager vi glade og forventningsfulde afsted. Den fynske motorvej under ombygning, broen over Kielerkanalen under renovering og Elbtunnellen en fredag ved fyraftentid i feriehøjsæsonen - joeh, jeg indrømmer gerne, at det gav anledning til lidt nervøse trækninger. Imidlertid skulle det vise sig, at ingen af stederne gav anledning til større forsinkelser, så først på aftenen er vi nået over på A1 og skal finde en plads til en overnatning.

Klar til en overnatning på Camping Heidenau.

Camping Heidenau ligger 5 km fra A1 http://www.ferienzentrum-heidenau.de
Humørbarometeret skifter hurtigt fra smiley til crying da vi ankommer til en lukket reception. Heldigvis kommer et par unge mennesker gående og viser os et rør på væggen, hvori der ligger en kuvert til selvbetjenings check in - den indeholder nøgle til bommen, en pladsplan med anvisning af transit området samt nøgle til sanitetsbygningen. Glade er vi, og snart er vi på plads ved en idyllisk beliggende lille sø. Sanitetsforholdene er meget fine, men kors hvor er det dog irriterende, at man skal bruge nøgle for at låse sig ind.

Morgenstund har guld i mund... hmmm da ikke når vækkeren ringer kl.06 !Udsigten fra vores plads på Heidenau. Det er sanitetsbygningen i baggrunden.

Efter en god nats søvn står vi tidligt op, en ny og lang køredag venter. Da vi vil checke ud kl. 07, er receptionen endnu ikke åben. Der er ingen prisliste vedlagt i den kuvert vi fik ved ankomst, så vi bliver enige om at 20 euro nok er passende, så det lægger vi i kuverten og skubber den under døren.
Vi er hurtigt tilbage på A1, og så går det via Køln til Luxemburg, hvor vi benytter os af lejligheden til at få tanket billig bensin, og snart derefter krydser vi grænsen til Frankrig.
Først på aftenen er vi klar til endnu en overnatning og valget falder på Camping L`Arc En Ciel http://www.larcenciel.eu

Receptionen på Camping L`Arc En Ciel.

Pladsen ligger let tilgængelig i landlige omgivelser blot 2 km fra motorvejen. Det er en typisk overnatningsplads, og da vi ankommer, er der allerede fyldt godt op, primært med hollændere. Check in ordnes ved et lille havebord foran receptionen, vi betaler kontant 25 euro for 4 pers. incl. strøm, og kan så køre næste dag når det passer os, der er ingen bom.
Selve pladsen består af et stykke græsmark, hvor parcellerne er inddelt med hække og ellers forefindes kun en bygning med toiletter og baderum, samt et par udendørs vaske hvor opvasken kan klares, men altsammen udmærket til en overnatning.
Vi får hurtigt slået støttebenene ned og sat strøm til, og så står den ellers på hygge med mors hjemmelavede kartoffelsalat og deller.

 

 - en plads uden tivoli og gøjl wink

Parcellerne er lange og smalle, men trods de uklippede hække har vi plads nok.

Næste dag er vi køreklar ved 7 tiden. Forude venter 500 km`s kørsel til Bourg d`Oisans. Det er søndag og franskmændene er tilsyneladende ikke morgenfriske, for vi har næsten motorvejen helt for os selv. Lyon, der ofte er lidt af et trafikalt knudepunkt, passeres uden problemer, og snart har vi lagt Grenoble bag os, og er på vej ind i de franske Alper.
Det sidste stykke vej fra Vizille til Bourg går ad mindre veje og gennem nogle småbyer, men ikke noget der volder Forden og Hobbyen problemer.

 

På vej ind i de franske Alper.

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Bourg d`Oisans, der ligger smukt omgivet af bjerge så langt øjet rækker. Stedet er et eldorado for cyklister med trang til udfordringer, for udover beliggenheden for foden af Alpe D`Huez, ligger flere af Frankrigs mest legendariske bjergetaper i området. Col du Galibier, Col du Glandon, Col du Telegraphe og Les deux Alpes. Velkendte steder for os, der år efter år, trofast har fulgt først Mader & Leth, og siden Ritter, Leth & Sørensen gennem Tour de France.

Rundkørslen udenfor Bourg d`Oisans.

Sidste gang vi var ved Alpe D`Huez i 2008, lå vi på Camping Le Colporteur, en fin plads der ligger få minutters gå afstand fra Bourg centrum.
Denne gang har vi valgt at prøve Camping Lacascade http://www.lacascadesarenne./fr  som ligger lige ved opkørslen til Alpe D`Huez. Faktisk ligger det officielle startsted lige udenfor pladsen og der er ca 1 km. ind til centrum.

 

Ankommer til Camping La Cascade.

Receptionen på La Cascade.

Vi har fået en stor parcel, hvor vi kan være både med cv og de unges telt.

Snart er der stillet op, og så er det jo bare at læne sig godt tilbage i stolene og nyde udsigten. yes

Vandfaldet ved campingpladsen.

Camping La Cascade er en mindre og hyggelig plads. Navnet skyldes nok det vandfald, der ligger lige ved siden af pladsen. Det er hørligt på pladsen, men efter den første dag har man vænnet sig til det. Parcellerne er fine og omgivet af hække, og på trods af at hele pladsen er flot beplantet med mange forskellige slags træer, er der den smukkeste udsigt til bjergene.
Toilet og badeforhold er ikke luksuriøse men rene og velfungerende, desuden er her en lille pool samt udsalg af friskbagt baquette, is og pizza. ( Der er et stort Casino supermarked 500 m fra pladsen. )
Gratis WiFi over hele pladsen, hvilket bekom de unge særdeles vel. Aftenunderholdningen hver dag ved poolen var frygtelig støjende, og faldt ikke lige i vores smag, men alligevel er det en plads, vi gerne vender tilbage til.

 

Om aftenen tager vi ind til Bourg og spiser.
Et par velvoksne pokaler med Leffe får de helt store smil frem.

Næste dag står der cykling på programmet. Bjørn glæder sig til at prøve kræfter med Alpe D`Huez, og med et fritidsjob som spinninginstruktør formoder vi, at formen er helt i top ?
Vi har ikke haft mulighed for at have en cykel med, så vi kører ind til Bourg hvor flere af byens cykelforretninger udlejer cykler til turister.
Det koster den nette sum af 41 euro pr. dag frown til gengæld forlyder det, at gearingen er helt perfekt. cheeky

 Vi besøger en cykelforretning i Bourg, hvor de lejer cykler ud.

I butikken findes alt i cykeludstyr, og den slags er der jo nogen der kan bruge laaaang tid at kigge på.

Så er tiden inde ....
Bjørn ved det officielle startsted, klar til at udfordre Alpetoppen.

De legendariske 21 sving - vi siger pøj pøj, og ønsker dig god tur.

I ledsagerbilen har vi tid til at stoppe undervejs nyde udsigten.

Jaeh, der er stadig lang vej til toppen, men det går jo godt.
De trofaste fans hepper -  
allez allez

Fantastisk vue udover Alperne, dybt nede i dalen skimtes Bourg.

Vi står selvfølgelig klar med kameraet, da Bjørn kommer i mål.
1 time 13 min. Godt gået knægt. yes

Papparazzi fotografer står klar undervejs - de når både at fotografere og videregive deres visitkort. Man kan så efterfølgende købe fotoet over internettet, via den påtrykte kode og uden reklametrykket på.

Det udtryk siger vist alt - en selvtilfreds gut hviler ud ovenpå dagens strabadser.

Vores dage her drejer sig mest om cykling, men vi skal også lige se lidt andet end Alpe D`Huez, så næste dag kører vi en tur til Les deux Alpes, og op til en lille hyggelig bjergby Venosc.

Venosc.

En lille hyggelig bjergby fri for biltrafik.

På det lille torv er en fin gammel bybrønd.

Heidi fører an op af de smalle brostensbelagte gader. 

Venosc er en lille hyggelig by, endnu ikke overrendt af turister.

Det lille torv i Venosc.

En eftermiddag tager vi en tur op til Alpe d`Huez i bil. Der er mange steder undervejs, hvor der er mulighed for at parkere og gå ud og nyde de flotte udsigter.

Her er vi ved den lille kirke i "hollændersvinget". Som navnet antyder er det her en masse hollændere har fast base når Tour de France indtager Alpe D`Huez. Deres orange skriverier anes endnu på vejen.

Undervejs gør vi holdt og nyder udsigten.

Alpe D`Huez city.
På denne årstid er det cykelryttere, der dominerer i bybilledet, om vinteren er det et yndet skisportsted.

Vi aflægger besøg i en forretning med cykeludstyr. Visa kortet stryges uden tøven, der skal jo lidt souvenirs med hjem.

Lige ved målstregen ligger et lille hotel. Vi er kommet i væskeunderskud, så vi indtager pladserne på første parket. Her kan vi sidde og følge alle de ryttere, der i en lind strøm kommer trillende ind over målstregen. Nej - det er ikke os, der er ankommet på den gule cykel. 

Efter 4 dage er det tid til at sige farvel til Alpe D`Huez for denne gang. Imorgen pakker vi sammen og kører videre til Port Grimaud på Cote D`Azur.

Det kan du læse om her :

http://www.feriejensen.dk/side.asp?Id=158560

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk